Partner login

Vælg det rigtige vaterpas

Hultafors - Danmark

Vaterpas går langt tilbage. Romerne brugte vandfyldte beholdere, når de skulle bygge akvædukter. Det moderne vaterpas blev opfundet af franskmanden Thevenot helt tilbage i 1661, det indeholdt oprindeligt vand i stedet for alkohol. Vores vaterpas er fyldt med en letflydende olieblanding.

Vaterpas blackedition

I vores sortiment finder du vaterpas til alle arbejdssituationer. Vi har vaterpas i aluminium og plast, specialtilpasset og multifunktionelle. Desuden har vi flere varianter, som kan udstyres med ekstra tilbehør, så de løser flere arbejdsopgaver.

FREMSTILLINGSTOLERANCE

Tolerancen er summen af de småfejl, der kan opstå i produktionen, for eksempel libellens radie, monteringen af libellen i aluminiumsprofilen, profilens parallelitet og nøjagtighed.

Samtlige vaterpas kontrolleres inden de forlader fabrikken. For at vi kan garantere præcisionen på vores vaterpas, fremstiller vi dem i overensstemmelse med et kvalitetssystem, der er certificeret i henhold til ISO 9001.

Nivellerings krafterHOLDBAR PROFIL

Aluminium gør profilen ekstra holdbar uden at vaterpasset bliver for tungt. Profilens styrke påvirkes hovedsageligt af to ting – størrelsen på udstandsningen til libellen og tykkelsen på profilen. Et større hul forringer holdbarheden, hvorimod en kraftigere profil forbedrer holdbarheden.

Vaterpassets længde spiller også ind, jo længere vaterpas du anvender, desto højere nøjagtighed opnår du. Men du skal til gengæld være ekstra forsigtig med et langt vaterpas, så profilen ikke bliver skæv. Vi tester alle vores vaterpas for at sikre den bedste holdbarhed.

Vaterpas MST mod HV40

LETAFLÆSELIG LIBELLE

Vi har forsynet vores libeller med en forstørrelseslinse, så boblens bevægelser ses tydeligt. Libellen er desuden forsynet med en selvlysende reflektor, som forbedrer synligheden i svagt
lys.

Letaflæselig libelleLibellen har også markerede ringe på indersiden, der gør aflæsningen let og minimerer fejl. Ringene går hele vejen rundt, hvilket letter aflæsningen nedefra.

Væsken i libellen er en farvet og letflydende olieblanding, som giver boblen optimal bevægelse og gør den nem at aflæse. Væsken er modstandsdygtig overfor ultraviolet lys og vekslende temperaturer.

Den er også antistatisk, så boblen ikke flytter sig ved statisk elektricitet. Dette gør vores vaterpas letaflæselige i de fleste miljøer og under strenge forhold.

FØLSOMHED

Libellens følsomhedLibellens følsomhed afhænger af, hvor hurtigt boblen bevæger sig, når du løfter lidt i vaterpassets ene ende. Er libellen meget følsom, kan det være svært at arbejde med vaterpasset. Men jo højere følsomhed libellen har, desto større præcision får du.

Følsomheden er afhængig af libellens radie, en større radie får boblen til at flytte sig hurtigere. Følsomheden angives i mm pr. meter.

Man går ud fra et vaterpas som er 1 meter langt og ser
hvor højt det skal løftes for at boblen rykker sig 2 mm. Nogle anvendelsessområder kræver højere følsomhed, derfor kan du få vaterpas med forskellige grader af følsomhed på libellerne.

Følsomhed på Hultafors vaterpas
Radie (mm) Følsomhed (mm/m) Model
150 13,3 TVP
200 10 HV
1000 2 Libella 2000
2000 1 MST

Følsomheden afhænger af libellens radie. Radien er tilpasset vaterpassets anvendelsesområde.

Spørg os