Partner login

Pas på dine hænder

Hultafors - Danmark

Hænder. De består af håndrod, mellemhånd og fingre. Vores hænder spiller en stor rolle i løbet af vores dag, især når du arbejder som professionel håndværker. De fortjener selvfølgelig det bedste, når det kommer til håndværktøj.

Det ægte håndværk kommer fra dine hænder. Vi ved at der er få ting der slår følelsen af at holde et helt perfekt høvlet stykke træ. Eller når du sætter det sidste aftryk på en arbejdsopgave, selve færdiggørelsen. Men vi ved også at der er noget værktøj du ikke kan undvære når du skal udføre din magi. Vi vil gerne sikre at de er så ergonomiske at bruge som muligt.

At arbejde som en professionel håndværker indebærer en blanding af statisk og dynamisk arbejde. Eksempelvis er det at save et stykke træ dynamisk, men det at holde saven er statisk. Derfor er det vigtigt , at håndværktøj er designet til at være stabilt og behageligt at holde ved og med brug af minimal muskelstyrke. Men det er ikke nok.

Designet til så mange opgaver som muligt

Grebet på selve værktøjet skal varieres for at minimere trykket fra hænderne og håndværkere bruger ikke deres håndværktøj på kun en måde. Værktøjet holdes med "den forkerte hånd" - på hovedet og bagfra. For at kunne opnå ergonomisk brug skal værktøjet været designet til at være fleksibelt, sikkert og komfortabelt at bruge til så mange opgaver som muligt.

DER ER INGEN GODE VIBRATIONER NÅR MAN TALER OM VÆRKTØJ

Vi ved at skader, forårsaget af vibrationer er blandt de mest almindelige årsager til sygefravær inden for bygge- og anlægssektoren*. Når vi udviklet nyt værktøj, stræber vi efter at skabe så lidt vibration som muligt. Dette gælder for flere af vores produktgrupper, eksempelvis hamre, save og mukkerter.

FORSKELLIGT VÆRKTØJ, FORSKELLIGE ERGONoMISKE KRAV

Ikke alt værktøj forårsager vibrationer, men derfor skal de stadig være ergonomiske at bruge. En blyant og en mukkert har forskellige ergonomiske udfordringer. En blyant bør være behagelig at holde i hånden, og sikre en præcis mærkning, mens en rigtig god mukkert skal have en vibrations dæmpende overflade for at reducere rekylen.

Uanset værktøj, er det altid jagten på det mest komfortable og ergonomiske design, der er i fokus hos os. På den måde kan du lægge alt dit fokus på det du gør bedst - når du skaber minder med dine hænder.


*Kilde: https://www.prevent.se/arbetsliv/halsa/2018/verktygen-som-orsakar-vibrationsskador/

Lær mere

Jeg har altid været tiltrukket af at gøre ting der ikke er lige til

En behagelig duft af høvlet træ møder mig da jeg træder ind i værkstedet hos vinduessnedker Petter Gantelius. Vinduesrammerne hænger pænt ned fra loftet og venter på at det bliver deres tur til at gennemgå en nænsom restaurering.

Mød vinduessnedker Petter Gantelius

Built by hand

Der findes meget værktøj du ikke kan undvære. Men det virkelige håndværk kommer fra dine hænder.

Det er der minderne skabes.

Se, læs og bliv inspireret af interessante håndværkere

Sløjd var mit favorit fag og det føltes naturligt at arbejde med mine hænder

Lugten af træ er markant i snedkerværkstedet hos møbelsnedker Mikael Seppänen. Her står store industrisave side om side med klassiske værktøjer.

Mød møbelsnedker Mikael Seppänen

Spørg os