Partner login

En tidsløs klassiker

Hultafors - Danmark

De røde ender, den lyse glasbirk og leddenes karakteristiske smidighed. Fremstillet siden 1883, tommestokken fra Hultafors er en klassiker, næsten et ikon, både som værktøj og design.

Gennem Karl-Hilmer Johansson Kolléns opfindsomhed blev måleværktøjet, som vi i dag kender som meterstokken, opfundet - en opfindelse der lige siden er blevet rygraden i Hultafors værktøj.

Fun facts

 • KHJK

  8.5 cm inde på meterstokken er en rød trekant med bogstaverne KHJK. Dette er initialerne på virksomhedens grundlægger Karl-Hilmer Johansson Kollén.

 • Materialer

  Meterstokken fås i forskellige materialer - aluminium, glasfiber eller træ - afhængig af omgivelserne de skal anvendes i. Siden 1960erne er glasbirk blevet den nye standard.

 • Det trekantede røde symbol

  "En trekant er efter sigende den stærkeste geometriske konstruktion og med dette symbol som vores varemærke bør vores meterstok være den stærkeste af slagsen. ”

 • Leddene

  Overraskende nok er det leddene på meterstokken der er hovedårsag til succesen. Leddene, der er fremstilles af svensk båndstål, er præcis som da produktionen startede i 1883 hvorimod træstavene er justeret i løbet af årerne.

Lær mere

Der hvor det hele startede

Dengang.

Vores rødder

Den rødmalede ende

Den røde ende på Hultafors tommestokken, der stikker op af lommen, har i lang tid været noget der kendetegner en prof. Siden den blev opfundet i 1883 har tommestokken påvirket designet på arbejdsbukser og er den dag i dag stadig håndværkerens førstevalg.

Den originale. Når du er prof.

Spørg os