Partner login

Vælg det rigtige vaterpas

Hultafors - Danmark

Er der for mange vaterpas at vælge imellem? Her er en guide der kan gøre det lettere for dig at vælge det rigtige. 

Der findes mange vaterpas på markedet. os Hultafors tror at vores vaterpas er svære at slå. Tag os ikke bare på ordet, lav gerne dine egne sammenligninger. 

Vi mener at der er nogle vigtige aspekter du bør tænke på for at få et godt vaterpas. 

libellerne

Start med libellerne - sikre dig at det er bloklibeller der er slagfaste. Selvlysende reflektor og forstørrelsesglas er vigtige egenskaber for at gøre aflæsningen enklere i dårlige lysforhold.

Sikre dig at libellerne ikke bliver påvirket af kulde eller statisk elektricitet. 

Lav tolerance

En indikation på kvaliteten er produktionstolerancen. Tolerancen bør specificeres både for nivellering i normal position og i omvendt position. 

kraftig profil

Profilens vægt bør være over 500g/m for at garantere god styrke. Profilen bør også have støddæmpende endepropper der beskytter vaterpassset hvis du taber det. 

Den rigtige følsomhed

Sidst, men ikke mindst, bør du vælge et vaterpas med en følsomhed som er i overenstemmelse med arbejdsopgaven. En følsomhed på 10mm/m er det optimale til et allround vaterpas. Nogle arbejdsopgaver kræver et specialværktøj, f eks. montering af dørkarme. Til sådanne opgaver anbefaler vi et vaterpas med en følsomhed på 1 mm/m eller 2 mm/m som giver dig den nøjagtighed du har brug for. 

Ønsker du et vaterpas der opfylder alle disse krav? Så skal du vælge et Hultafors vaterpas. 

Spørg os