Partner login

Stærk profil og beskyttende endepropper

Hultafors - Danmark

Vaterpassets styrke afhænger af profilens form og tykkelse sammen med hullerne til libellerne. Jo større hullerne til libellerne er, jo mindre holdbar er profilen og jo tykkere profilen er, jo større holdbarhed har den også. 

Aluminium kombinerer holdbarhed med lav vægt

Aluminium er et almindelig brugt profil materiale fordi det kombinerer styrke og holdbarhed med lav vægt. Aluminium giver profilen yderligere styrke uden at blive for tung. Profilernes styrke testes ved at tilføre vægt fra oversiden (bøjning) og fra enderne (spænd). 

Hultafors tilbyder forskellige typer profiler. Timeglasprofil for lav vægt og godt greb og box profil for ekstra styrke. 

Hultafors tilbyder også vaterpas med plastprofil som er et godt valg for mureren, da cementen ikke sætter sig fast på plastikken. 

En stærk profil tåler mere tryk

Styrken i profilen kontrolleres for at se hvor meget belastning den tåler, både fra oversiden og fra enderne. Vægten er en god indikation på kvaliteten af profilen. Hultafors vaterpas vejer alle mere end 500 gram pr. meter.

Endepropper beskytter profilen  

Ved fald eller slag er profilen beskyttet af endepropper af høj kvalitet. Lette at tage af og på.  

længden er vigtig

Længden på et vaterpas har noget at sige - desto længere vaterpasset er, desto mere nøjagtigt er det. Dog skal du, hvis du bruger et langt vaterpas, tjekke at profilen ikke er bøjet eller skæv. For at opnå størst holdbarhed udsættes vores vaterpas for ekstreme kræfter i en række hårde tests. 

Selv et rigtig godt vaterpas kan være utilstrækkeligt hvis det er for kort. Derfor tilbyder Hultafors vaterpas i mange forskellige længder så du har et vaterpas der passer til netop din arbejdsopgave. 

Spørg os