Partner login

Libeller - vitale dele i et vaterpas

Hultafors - Danmark

De væskefyldte beholdere der giver en korrekt aflæsning kaldes libeller. Væsken i libellen er typisk olie eller alkohol så boblen indeni frit kan bevæge sig. 

Libeller ser måske ens ud ved første øjekast, men udformning og montering kan være meget forskellig fra mærke til mærke. Dette har indvirkning på nøjagtigheden og præcisionen. 

Montering afgør følsomhed

Måden libellen er monteret i profilen afgør hvor følsom den er for varme, kulde og stød. På de bedste vaterpas er libellen monteret med en spændekile, ultralydsvejset eller beslag for maksimal præcision og holdbarhed. 

Vores libeller er fyldt med olie

Væsken i Hultafors’ libeller er en farvet olieblanding med lav viskositet. Dette giver boblen optimal bevægelsesfrihed og gør den let at aflæse. 

En selvlysende reflektor bag libellen gør aflæsning, i dårligt lys, lettere. 

forstørrelsesglas forenkler aflæsningen

For at gøre aflæsningen enklere, har de mindre libeller en forstørrelseslinse der får boblen til at se større ud og ringe der går hele vejen rundt om libellen gør det let at aflæse i alle positioner. 

påvirkes ikke af temperatur og uv-lys

Olien i Hultafors’ libeller er meget modstandsdygtig mod både ultraviolet lys og temperatursvingninger. Boblen bevæger sig mellem -20° C til +60° C. Dette forhindrer samtidigt dannelse af små bobler ved stød/slag. 

Antistatiske libeller for præcision

Statisk elektricitet kan gøre at vaterpassset viser forkert. Derfor har Hultafors vaterpas antistatiske libeller.

Spørg os