Partner login

Sådan laves din Hultafors tommestok

Hultafors - Danmark

På vores tommestokfabrik i Hultafors i Sverige, laver vi den klassiske tommestok. Modellen 59 i lys glasbirk med rødmalede ender. Alle dele er fremstillet lokalt af en dygtig arbejdsstyrke. 

Den lyse glasbirk kommer til Hultafors fra Dalarna i klodser. Før produktionen kan begynde bliver birken tørret indtil den har den helt rette fugtighed. Klodserne saves i stave og males røde i enderne. Derefter bliver måleskalaen printet og hver stav bliver lakeret før de samles.  

hver stav kontrolleres 5 gange 

Igennem produktionen bliver hver stav kontrolleret 2 gange af højhastighedskamera og 3 gange af erfarne medarbejdere. Dette gøres for at sikre at ingen stave viser tegn på intet andet et godt træ og for at se om skalaen er korrekt. 

Lak under hvert led 

For at gøre tommestokken ekstra hårdfør i forhold til både slid og fugt, lakerer vi hver stav inden de samles, ugså under selve leddet. Ved at gøre dette forsejler vi træet og minimerer derved risikoen for at fugt kan trænge ind.  

smurte led

Leddene er en yderst vigtig del på Hultafors tommestokken. De er lavet af koldvalset båndstål og er olieret på tre punkter for at give dem førsteklasses egenskaber.  

Før stavene endelig samles kontrolleres de enkeltvis en sidste gang . Den mindste fejl og staven kasseres. 

De korte endestave forsynes med endebeslag i messing inden leddene sættes på. Til sidst samler maskinen hele tommestokken . 

Hver dag passerer 400 000 stave igennem fabrikken og bliver til 40 000 tommestokke, klar til brug. 

detaljerne gør forskellen

Svaret på hvad det er der har gjort at Hultafors tommestokken er den professionelles førstevalg finder du her. Opmærksomheden på detaljerne, stoltheden i at vide at vi i over 130 år har været den førende producent af det klassiske måleværktøj. 

Først bygger vi maskinerne

Når du opfinder noget er der ingen at følge efter, ingen dele der kan bestilles. Hos Hultafors har vi altid lavet altid selv, med stolthed.

Vi har altid bygget vores egne maskiner

Vælg det rigtige materiale

Ud over at fremstille vores klassiske tommestok af træ tilbyder vi også tommestokke fremstillet i aluminium og glasfiber.

Glasbirk, aluminium eller glasfiber?

Navne holder ved

Vi kalder den for tommetok med den har jo oftest ikke gradering i tommer længere. Derfor kalder vi den også for en meterstok.

En meterstok?

Den rødmalede ende

Den røde ende på Hultafors tommestokken, der stikker op af lommen, har i lang tid været noget der kendetegner en prof. Siden den blev opfundet i 1883 har tommestokken påvirket designet på arbejdsbukser og er den dag i dag stadig håndværkerens førstevalg.

Den originale. Når du er prof.

Spørg os