Partner login

Tommestokke med erfaring

Hultafors - Danmark

Du kan se, høre og føle, at det er originalen.

Karl-Hilmer Johansson Kollen konstruerede den nu verdensberømte tommestok tilbage i 1883. Han var kendt for at være decideret pedantisk, når det kom til kvalitet - hvilket stadig karakteriserer vores drift. I dag kontrolleres vores tommestokproduktion af et kvalitetssystem certificeret iht. ISO 9001.

Udviklet med erfaring

Erfaring, know-how og udvikling i samarbejde med brugerne har gjort vores tommestokke til markedets mest efterspurgte.

Anvendelse og miljø

Hultafors´ tommestok anvendes til måling af længder. Ved brug foldes tommestokken ud til den ønskede længde. Skalaen er i centimenter og millimeter eller tommer. De nominelle længder er 1 eller 2 meter.

Tommestokken er produceret til brug i normale inden- og undendørs miljøer. Referencetemperatur er 20°C. Tommestokken må ikke over længere tid udsættes for fugt eller væsker, der kan påvirke materialet.

Nøjagtig måling – EU Klasse III

Alle vores tommestokke i træ, glasfiber og aluminium er kalibreret med største nøjagtighed og opfylder EU's krav til "Klasse III, leddelte målestokke".

Det betyder, at en tommestok på 2 meter har en maksimal afvigelse på ±1,4 mm og en
tommestok på 1 m har ±1 mm. Målet over led må højst afvige ±0,5 mm.

TOLERANCER MÅLEVÆRKTØJ EU KLASSE III
EU Klasse III 1 m 2 m over led
Træ tommestok ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm
Glasfiber tommestok ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm
Aluminium tommestok ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm

Fremstilling med høje krav

I produktionen fotograferes hver tommestok to gange med et højhastighedskamera. Første gang frasorteres led med knaster og tværtræ.

Efter gradering fotograferes leddene anden gang, her kontrolleres skalaens udformning og kvalitet. Fremstillingen af tommestokke er styret af et kvalitetssystem, som er certificeret i henhold til ISO 9001.

Vælg det rigtige materiale

GlasbirkAt producere tommestokke er som at fejre jul - du starter med at vælge det bedste træ. Når det gælder tommestokke, er glasbirk det bedste. Det er en træsort, som vokser i et bælte fra Värmland i Sverige til Karelen i Rusland.

Vækstbetingelserne her giver netop dette træ de kvaliteter der skal bruges til fremstilling af tommestokke. Men vi producerer også tommestokke i glasfiberforstærket polyamid og eloxeret aluminium, så du kan vælge det materiale, der egner sig bedst til dit job.

Leddene er fremstillet i Svensk stål og olieret på tre punkter for at give dem førsteklasses egenskaber. Stålet er varmebehandlet og epoxylakeret for beskyttelse mod rust.

Et led skal kunne klare, at tommestokken foldes ud og samles 15.000 gange uden at gå i stykker. Hultafors har opfundet et koldvalset led, der opfylder alle tekniske krav og er beskyttet mod rust.

TommestoksledVi anvender vandbaseret lak for at reducere miljømæssige skader. Og vi foretager løbende tests af modstandskraften mod smuds og fugt iht. et system, der er udviklet specielt til møbler.

Hultafors fotograferer hver tommestok to gangeKvalificerede medarbejdere

For at sikre en velfungerende kvalitets- og præcisionskontrol gennemgår Hultfors´ produktionspersonale løbende uddannelse og træning.

Og det er ikke kun måleresultaterne, der løbende analyseres, Hultafors kontrollerer også, at procedurerne er implementeret og følges af produktionspersonalet.

Udvikling af maskiner

Hultafors´ tekniske afdeling designer og bygger alle de maskiner der anvendes til produktion af tommestokke i Hultafors. Vi er stolte af at arbejde med at udvide vores aktiviteter i Sverige og Rumænien.

For at forblive verdens førende stræber vi hele tiden efter at udvikle vores produktion. Vi sikrer dette ved at udvide og effektivisere ​​vores produktionslinjer. I dag går ca. 85% af vores samlede produktion til eksport i hele verden.

Spørg os