Partner login

Tommestokken du kan genkende med bind for øjnene

Hultafors - Danmark

Den røde ende på Hultafors tommestokken, der stikker op af lommen,  har i lang tid været noget der kendetegner en prof. Siden den blev opfundet i 1883 har tommestokken påvirket designet på arbejdsbukser og er den dag i dag stadig håndværkerens førstevalg. 

Hultafors grundlæggeren, Karl Hilmer Johansson Kollén, opfandt tommestokken i 1883. Lige siden har vi produceret tommestokke til profesionelle håndværkere i hele verden. Snart fuldfører vores tommestok sin 12. tur rundt om jorden. Dermed har vi produceret 480 millioner meter tommestok. 

præcision i over 130 år

Fantastisk selvfølgelig med også et tegn på hvor vellykket og gennemført en idé kan være. Især når man har dedikeret de 130 år på at lave forbedringer. For selvom tommestokken, som vi kender den idag, stort set er identisk med Karl Hilmers klassiske tommestok, så er der alligevel udført forbedringer i løbet af årene. 

originalen. når du er prof.

Du kan føle det. En prof vil kunne genkende en Hultafors tommestok med bind for øjnene. Den ligger rigtigt i hånden og har stor smidighed i ledene. 

Hvorfor du skal bruge en Hultafors tommestok er sjældent noget vi behøver at fortælle en prof. De ved det. Men hvordan en tommestok laves, det er ikke alle der ved det! 

Sådan laver vi dem

På vores tommestokfabrik i Hultafors i Sverige, laver vi den klassiske tommestok. Modellen 59 i lys glasbirk med rødmalede ender. Alle dele er fremstillet lokalt af en dygtig arbejdsstyrke.

Se fremstillingen af din tommestok

Først bygger vi maskinerne

Når du opfinder noget er der ingen at følge efter, ingen dele der kan bestilles. Hos Hultafors har vi altid lavet altid selv, med stolthed.

Vi har altid bygget vores egne maskiner

Vælg det rigtige materiale

Ud over at fremstille vores klassiske tommestok af træ tilbyder vi også tommestokke fremstillet i aluminium og glasfiber.

Glasbirk, aluminium eller glasfiber?

Navne holder ved

Vi kalder den for tommetok med den har jo oftest ikke gradering i tommer længere. Derfor kalder vi den også for en meterstok.

En meterstok?

Spørg os