Partner login

Mindre vægt betyder mindre belastning af kroppen

Hultafors - Danmark

Skadelige vibrationer som fremkommer i hammerhovedet overføres ofte til skaftet og hånden. Denne vibrationsenergi kan dæmpes ved, at rekylen brydes og reflekteres, inden den når hovedets bagerste del.

Hultafors hammer tc ydre

Ved at måle muskelaktivitet ved hjælp af elektromyografi (EMG), har Hultafors vist, at jo tungere en hammer er, jo mere belastning lægger det på musklerne. Andre undersøgelser har vist, at muskelaktiviteten øges, hvis man skal holde meget stramt om håndtaget.

Måling af muskelaktivitet EMGVed at holde hammerens totale vægt på et minimum og justere størrelse og form på skaftet, reduceres risikoen for belastningsskader.

Fordi en let hammer kan svinges hurtigere end en tung, belaster du din krop mindre uden at gå på kompromis med effektiviteten. Vil du skåne din krop og samtidig mindske risikoen for skader, skal du vælge en let hammer.

Hvordan påvirker et hammerslag din krop?

Imagecaption=Overlbelastning kan resulterer i en tennisalbueNår du svinger en hammer bruger du alle muskelgrupper, hele vejen fra din skulder til din hånd. Overbelastning af musklerne kan resultere i betændelse i særligt udsatte musklerled. En tennisalbue (epicondylitis) er netop sådan en inflammation.

Dine håndbevægelser styres af musklerne i underarmene. Disse muskler er forbundet med sener til fingrene. Senerne og nerverne løber igennem en smal passage i håndledet kaldet karpaltunnel.

Når du anvender en hammer, gnider senerne mod hinanden og mod det omgivende væv. En lang arbejdssession kan resultere i en inflammatorisk hævelse, der medfører et farligt tryk på dine nerver.Imagecaption=Inflammatorisk hævelse kan blive til karpaltunellesyndrom

Dette kaldes karpaltunnelsyndrom og kræver ofte kirurgi. Du vil mærke smerten i hånden med det samme, flere timer senere eller selv efter flere dage.

Vælg den rigtige størrelse

Et ergonomisk skaft udformes så størrelse, form, mønster og materialevalg giver den rigtige friktion og et afslappet greb. Vælg den rigtige størrelse på skaftet, så du mindsker belastningen af sener og muskler.

Hultafors hammerskaft TC
Når vi udvikler ​​hamre, stræber vi altid efter at minimere belastning af kroppen og uden at gå på kompromis med arbejdseffektiviteten. Ingen hammer kan gøre en skade god igen, og ingen producent kan garantere, at belastningsskader aldrig vil opstå.

Imagecaption=Olle Bobjer, Ergonom ved Ergonomi & Designgruppen"Som ergonom er jeg specialiseret i at arbejde med folks evner og begrænsninger. Risikoen for arbejdsulykker er særlig stor, hvis du holder meget stramt om dit værktøj, arbejder i lange perioder og indtager forkerte arbejdsstillinger.

Dele af kroppen er særligt sårbare, det gælder din hånd, håndled, albue og skulder.

Det er godt, at der findes værktøjer, der kan klare hårdt arbejde og som samtidig belaster brugeren mindre."

Vi har skafter i forskellige materialer - fremstillet i hickory, stål eller glasfiber. Stålskaftet har et riflet gummihåndtag for optimalt greb. 

En kløfthammer der er god ved din krop A carpenter's hammer that is kind to your body

  1. Optimal vinkel og form på slagfladen.
  2. Smedet i et stykke med stålskaft med I-profil for større holdbarhed.
  3. Ergonomisk udformet håndtag i to størrelser. Large og X-Large.
  4. Tynd og stærk kløft gør det nemmere at komme til uden at efterlade mærker. Desuden afrundede hjørner, som ikke ødelægger tøjet.
  5. Urethanprop dæmper rekylen og reducerer skadelige vibartioner i håndtaget.
  6. Ergonomisk udformet håndtag med markant endestop i to størrelser

Spørg os