Partner login

Ergonomi og sikkerhed

Hultafors - Danmark

Det at save med en håndsav er en færdighed. For at save så effektivt og sikkert som muligt skal du tænke på flere ting. Her kommer en enkel guide til hvordan du kan forbedre din savning. Følger du disse råd vil du ikke bare få en bedre ydeevne men også reducere belastningen på kroppen.

hold et blødt greb

Hold et blødt, men godt greb rundt om håndtaget . Dette vil gøre at du ikke bruger lige så meget kraft og belastningen på hånden bliver mindre, samtidigt med at du kan save i længere tid.

Lad saven gøre arbejdet

Det at presse saven til at gøre arbejdet giver faktisk den modsatte effekt. Du bør hellere fokusere på at styre saven og lade tænderne gøre arbejdet .

brug savens vægt

Drag fordel i savens egen vægt som vertikal belastning/tryk, det er ofte nok til at få et godt resultat.

ændre vinklen

Hvis du fortsat føler at tagene bør give større resultat, prøv at juster vinklen på savbladet og sørg for at den er på linje med snittet du ønsker at lave. Det kan også hjælpe at ændre vinklen du starter med, for eksempel start med en skarpere vinkel og juster den når du er ved at være færdig.

Fukssvans vs håndsav

Vidste du det ? Den mest almindelige håndsav, med et håndtag og det lange blad kaldes også for en fukssvans, på grund af dens form.

Lær mere

Præcision i hvert et snit

Vi tilbyder et komplet sortiment af save, i høj kvalitet med ergonomisk design og den nyeste slibeteknologi. Uanset hvilken opgave du skal udføre, har vi saven til dig.

Læs mere om vores save

Hvordan vi blev eksperter i save

Som vi ved stiller de profesionelle håndværkere store krav til deres sav - vi involverede dem derfor i udviklingen af vores nye sav. Det tog ikke lang tid før vi indså at en rigtig god sav kræver tre ting: effektiv slibning, at finde de rette vinkler og en god balance.

Læs om vores vej til skarphed

Designet til at gøre håndværkerens dag lettere.

En god sav handler i høj grad om effektivitet. Vi præsenterer stolt saven der er udviklet sammen med professionelle håndværkere - HBX - vores fineste og mest præcise håndsav. HBX håndsaven har mange egenskaber designet til at gøre proffens dag mere enkel - fra når bladet er slebet til når saven ikke er i brug og skal opbevares.

Lær mere om HBX saven

Spørg os