Partner login

Købsguide - fem ting du skal kigge efter når du køber en sav

Hultafors - Danmark

Hvad enten du er professionel håndværker eller DIY entusiast og uanset hvad du skal save i, så vil disse generelle retningslinjer for køb af sav, hjælpe dig med at finde dine krav og behov.

1. et godt greb

Et godt greb er essentielt for præcision og kontrol. Vælg en sav med håndtag der passer til størrelsen på din hånd, hvis håndtaget er for stort vil du miste kraft og reducere præcisionen. For optimal ydeevne bør du vælge en sav med et ergonomisk håndtag. Bruger du saven udendørs bør håndtaget have en gummibelægning så det ikke bliver glat når det er vådt.

2. bladets tykkelse

Generelt set giver et tykkere savblad et stivere blad, der giver bedre præcision og ydeevne. Men nogle gange har du behov for mere fleksibilitet eller et finere snit, eksempelvis ved fremstilling af møbler. Der er det vigtigt med rigtig balance mellem fleksibilitet og geometrien på tænderne.

3. Tændernes geometri skal passe til dine behov

Sørg for at tænderne på saven er skarpe og at geometrien på tandingen påasser dine behov. For eksempel betyder en 3-trins slibning, som vores HBX save har, at tænderne slibes i tre forsekllige vinkler og resulterer i en mere effektiv sav der kræver mindre kraft for at lave et snit med præcision. En traditionel Japansav (Ryoba) derimod har to sider med savtænfer for at kunne save på bå tværs og langs af træets årer - rip-cut og cross-cut – som er optimlat til møbelfremstilling.

4. Bladbeskyttelse

En god bladbeskytter handler om at beskytte både dig selv og omgivelserne. For at øge sandsynligheden for at den bliver brugt og ikke bare smides væk, er det vigtigt med et brugervenligt design. Som en bonus får bladbeskytteren også saven til at holde længere.

5. savning i metal

Når du saver i metal er høj bladspænding afgørende, både for ikke at ødelægge saven og for at sikre et lige snit. For et optimalt resultat, vælg en sav som tillader bladspænding på minimum 8000 Newton.

For at finde saven der passer til dig og din arbejdsopgave, læs vore guide her.

Lær mere

Hvordan du bedst passer på din sav

Ved regelmæssigt brug vil din sav til sidst blive udslidt. Men der er måder hvorpå du kan forlænge savens levetid - her er vores bedste råd.

Læs mere om hvordan du passer på din sav

Hvordan du saver sikkert og effektivt

Det at save med en håndsav er en færdighed. Vi har lavet en enkel guide til hvordan du kan bruge din sav på den mest sikre, effektive og ergonomiske måde.

Læs mere om ergonomisk savning

Præcision i hvert et snit

Vi tilbyder et komplet sortiment af save, i høj kvalitet med ergonomisk design og den nyeste slibeteknologi. Uanset hvilken opgave du skal udføre, har vi saven til dig.

Læs mere om vores save

Spørg os