Partner login

Vejen til skarphed - Hvordan vi blev eksperter i save

Hultafors - Danmark

Professionelle håndværkere stiller store krav til deres sav. Det handler i bund og grund om produktivitet og præcision. Evnen til at save hurtigt, lige og sikkert med garanti for rene snit hver gang. Det var med udgangspunkt i disse krav at vi begyndte at udvikle håndsavene.

Vælg den rigtige sav.

Vores sortiment består af forskellige håndsave; nedstrygere, buesave og flere specialsave til savning i mange forskellige materialer som metal, gasbeton, træ, gips og plast. Se vores guide for at finde den sav du søger.

Udforsk vores sortiment af save

Det tog ikke lang tid før vi indså at for at udvikle banebrydende save, måtte vi udvikle en ny type slibning - den bedste slibning - for at imødekomme kravene fra de professionelle håndværkere. Da dette var ukendt terræn måtte vi lære på egen hånd.

Søgen efter optimal geometri

Først der forstod vi at vi måtte lave en unik, exceptionel geometri på tandingen, men hvad er optimal geometri? Og hvordan kan vi finde ud af det? Disse spørgsmål udfordrede os til at bygge en unik testmaskine, hvor vi kunne sammenligne forskellige prototyper og eksisterende modeller. Ved at save gennem et specifikt testmateriale kunne vi måle forskellige parametre, som kraft og antal tag.

For hver test kom vi et skridt nærmere den optimale geometri på tænderne, hvilket resulterede i en 3-trins slibning hvor tænderne slibes i tre forskellige vinkler. Dette unikke design sikrer en mere effektiv sav der kræver mindre kraft for at lave præcise og rene snit.

Derudover vurderede vi andre ting, for at forbedre og sikre effektiviteten yderligere. Baseret på disse tests udviklede vi vores egen voksbaserede pulverlak, der både er mere efffektiv og miljøvenlig end en traditionel belægning.

At Finde den perfekte vinkel

I udviklingsprocessen lavede vi mange eksperimenter, på jagt efter den perfekte vinkel mellem håndtag og savblad. Disse eksperimenter inkluderede manuelle tests samt brug af testmaskinen for verifikation. Til sidst kom vi frem til den rette vinkel der sikrer optimal balance mellem kraft og antal tag for den bedst mulige oplevelse.

For at øge den ergonomiske oplevelse yderligere, udviklede vi et ergonomisk håndtag der sikrer optimalt greb og præcision. Saven er også lavet med udskifteligt blad med tanke på miljøet.

hjælp fra eksperterne

I udviklingen af vores nye håndsave fik vi hjælp fra de virkelige eksperter, de profesionelle håndværkere. Som altid, er det at engagere de profesionelle, det der gør det muligt for os, at designe værktøj der gør deres hverdag lettere. Fra begyndelsen til produktet er færdigt gav de os uvurderlige tilbagemeldinger der i høj grad bidrog til designet af vores første sav - HBX håndsaven, som blev lanceret i 2015.

en unik bladbeskytter

Noget vi hørte fra stort set alle de professionelle var at de bladbeskyttere der var på markedet var meget dårlige, faktisk så dårlige at ingen brugte dem. Dette tog vi som en udfordring og vi besluttede os for at udvikle en bladbeskytter der beskyttede både brugeren og omgivelserne, og som også var brugervenlig.

Dette resulterede i en robust bladbeskytter, du let og hurtigt kan tage af og på med en hånd. Denne unikke bladbeskytter beskytter ikke bare saven ved opbevaring eller transport, men også dig selv og omgivelserne.

kontinuerlig forbedring

Erfaringen vi fik efter udviklingen af HBX håndsaven har været grundlag for udviklingen af hele sortimentet af save, der består af nedstrygere, buesave og flere forskellige specielsave, der kan save i mange forskellige materialer såsom metal, beton, træ, gips og plast.

For at finde den sav der passer til dig din opgave, så kig i vores guide.

Lær mere

Designet til at gøre håndværkerens dag lettere.

En god sav handler i høj grad om effektivitet. Vi præsenterer stolt saven der er udviklet sammen med professionelle håndværkere - HBX - vores fineste og mest præcise håndsav. HBX håndsaven har mange egenskaber designet til at gøre proffens dag mere enkel - fra når bladet er slebet til når saven ikke er i brug og skal opbevares.

Lær mere om HBX saven

Fem ting dus bør kigge efter når du køber en sav

Hvad enten du er professionel håndværker eller DIY entusiast så vil disse generelle retningslinjer hjælpe dig, når du skal købe en sav.

Købsguide

Vælg den rigtige sav.

Vores sortiment består af forskellige håndsave; nedstrygere, buesave og flere specialsave til savning i mange forskellige materialer som metal, gasbeton, træ, gips og plast. Se vores guide for at finde den sav du søger.

Udforsk vores sortiment af save

Spørg os