Partner login

Libella 2000

Hultafors - Danmark

Varterpas kan være for lange, for korte eller for upræcise. Og så er der Hultafors Libella 2000 – et vaterpas system, der kan udvides fra 310 mm til 3100 mm, og fem gange så følsom som standard vaterpas.

Lad os udrydde alle fordomme om hvad et vaterpas kan bruges til

Erfarne håndværkere vil straks genkende det. Med det røde, formstøbte aluminiumshus er Libella 2000 nem at spotte. Det måler kun 310 mm og er let at anvende, hvor pladsen er trang. Den største fordel er muligheden for at udvide Libella 2000 med en vaterpasskinne. Med den rigtige kombination kan Libella 2000 blive op til 3100 mm, hvilket giver præcis nivellering langs større overflader.

- Med Libella 2000 har du chancen for at eje mange forskellige længder vaterpas i et værktøj og samtidig få overlegen præcision og følsomhed, siger Håkan Carlsson, produktchef hos Hultafors.

Libella 2000 med vaterpasskinne

Slagfast bloklibeller

Hultafors Libella 2000 har et planfræset aluminiumshus. Det er udstyret med to slagfaste bloklibeller med forstørrelsesglas og selvlysende reflektor for let aflæsning i svag belysning. Bloklibellernes radie er 1000 mm sammenlignet med standard libeller på 200 mm.

- Det betyder, at Libella 2000 er fem gange mere følsom, hvilket gør det ideelt til opgaver, der kræver høj præcision som f.eks. montering af dørkarme, forklarer Håkan Carlsson.

Stor libelleradie

Udvid det ti gange

Libella 2000 skal opfattes som et system af vaterpas snarere end blot et enkelt vaterpas. Vaterpasskinnen fås i mange forskellige størrelser: 600, 900, 1200,1500 og 1800 mm, hvilket gør det muligt at udvide længden på Libella 2000 med op til ti gange.

- For at tjekke hældninger tilbyder vi som tilbehør en faldkile, der gør det let at lave overflader med den rigtige hældning, siger Håkan Carlsson, produktchef hos Hultafors.

Vaterpasskinne

Lær mere

Hvorfor følsomhed betyder noget.

Jo højere følsomhed libellen har, desto større præcision får du. Libellens følsomhed afhænger af, hvor hurtigt boblen bevæger sig, når du løfter lidt i vaterpassets ene ende.

Lær mere og se vores video

Hvor nøjagtigt er dit vaterpas?

Produktionstolerance er summen af alle mulige småfejl der kan opstå under produktionen. Tolerancen afviger fra følsomheden og denne værdi skal være så lille som mulig.

Lær mere og se vores video

5 fakta om libeller.

De væskefyldte beholdere der giver en korrekt aflæsning kaldes libeller. Væsken i libellen er typisk olie eller alkohol så boblen indeni frit kan bevæge sig.

Lær mere om libeller

Købsguide

For mange vaterpas at vælge imellem? Her er en guide, der gør dit valg lettere.

Tjek vores guide

Spørg os