En brækstang, der nedbryder konkurrencen

Vores nye brækstang kombinerer de bedste funktioner fra en brækstang og et koben.

Inspirationen til vores brækstang er det amerikanske "Burke-brækjern", der typisk bruges til nedrivning. Vi syntes dog, at dette var ret klodset og tungt at bruge. Det originale værktøj er fremstillet af stål, og skaftet er firkantet, hvilket gør det ukomfortabelt at gribe fat om. Det er tungt og ikke-ergonomisk at bruge, og derfor øges risikoen for at komme til skade. Hvilket er specielt vigtigt at være opmærksom på, når man bruger det over skulderhøjde.

Lad os gøre det bedre

Vi ønskede at lave et bedre værktøj, der både er let og ergonomisk. Vi begyndte med skaftet og brugte vores allerede velkendte flyaluminium til et hult design, som gør det lettere end det originale Burke-brækjern, der er af stål. Vores vejer kun 3,4 kg sammenlignet med originalen, der vejer 6 kg.

Test af designet i virkeligheden

Så vi fokuserede på innovation og viden og gjorde det, vi er bedst til hos Hultafors. Vi talte med de virksomheder, der primært udfører nedrivningsarbejde. De arbejder med krævende nedrivning og renovering hver eneste dag og ved, hvad de vil have. De gav os indsigtsfulde tips og nyttig feedback, mens de testede værktøjet grundigt for os, så vi kunne fortsætte med at udvikle brækstangen til et Hultafors-værktøj.

En bedre kløft

Ud over at sikre en betydelig lettere vægt end den oprindelige version tog vi også kløften under grundig behandling. Kløftens innovative design er vægtreducerende, men er stadig lige så stærk. Kløften, der er fremstillet af hærdet borstål, er bred og robust, men samtidig tynd, hvilket giver optimal mulighed for at komme til. Kløftens og hælens krumning gør det muligt at arbejde i en behagelig stilling, og du behøver ikke at føre skaftet helt ned mod jorden, når du brækker ned. Hælen er det, der gør hele forskellen i vores design af kløften. Den giver dig øget løftehøjde.

Kort sagt gør kløften med sømudtrækker brækstangen til et enestående alternativ til et koben. Det lange skaft giver bedre effekt og rækkevidde. Længden gør det også lettere at arbejde i en mere ergonomisk stilling sammenlignet med, når du arbejder med et kortere koben.

Hvorfor bruge en brækstang?

Hvornår skal du bruge en brækstang? Det kan selvfølgelig godt være, at navnet siger det hele, men du kan f.eks. bruge det til at brække loftsplader ned eller til at brække ramme- eller betonstrukturer fra hinanden. Stangens længde gør, at den er behagelig at bruge, når man skal fjerne gulv – såvel massivt hårdt træ som laminatplader. Fjernelse af gulv- og vægfliser. Sømudtrækkeren gør det nemt at fjerne store søm, uanset hvor du finder dem. Brækstangen er en fantastisk kombination af en brækstang og et koben.

Værktøj, vi har omtalt

graphic