Købsguide til vaterpas

For mange vaterpas at vælge mellem? Her er en guide til at gøre valget lettere.

Sådan vælger du det rette vaterpas til opgaven

Der er mange fabrikater af vaterpas på markedet. Hos Hultafors mener vi, at vores vaterpas er svære at slå. Men du skal ikke bare tage vores ord for det – du kan selv sammenligne dem.

Der er nogle vigtige aspekter, du bør overveje, når du skal have et godt vaterpas.

Libellerne

Start med libellerne, og sørg for at få bloklibeller, som ikke kan brydes. Selvlysende reflektor og forstørrelseslinse er vigtige funktioner for at kunne aflæse vaterpasset i alle lysforhold.

Du skal være sikker på, at libellerne ikke påvirkes af kulde eller statisk elektricitet.

Lav tolerance

En indikation på kvaliteten er produktionstolerancen. Tolerancen skal angives for nivellering i både normal og omvendt position.

Stærk profil

Profilen bør veje mere end 500 g/m for at sikre styrken. Og den bør også have stødabsorberende endepropper i gummi, som kan beskytte den, hvis du taber den.

Den rette følsomhed

Sidst, men ikke mindst, skal du sørge for at vælge et vaterpas med en følsomhed, der passer til den pågældende opgave. En følsomhed på 10 mm/m er det optimale for et allround vaterpas. Visse opgaver kræver et mere specialiseret værktøj, f.eks. opsætning af en dørramme. Til en sådan opgave anbefaler vi at bruge et vaterpas med en højere følsomhed, dvs. 1 mm/m eller 2 mm/m, hvilket er den præcision, du skal bruge for at opnå perfektion.

Hvis du skal finde et vaterpas, der opfylder alle kravene, skal du bare vælge et fra Hultafors.

Værktøj, vi har omtalt

graphic