Købsguide – tre ting, du skal være opmærksom på, når du køber en hammer

Hvilken hammer du skal bruge, afhænger naturligvis af, hvilken opgave du skal udføre. Men der er nogle generelle retningslinjer, du skal følge, uanset hvilken type hammer du er på udkig efter. Her er tre ting, du skal være opmærksom på, når du køber en hammer.

1. Hammerens vægt

Mindre vægt betyder mindre belastning af kroppen. Ved at holde hammerens samlede vægt på et minimum kan risikoen for belastningsskader mindskes. Eftersom det er nemmere at svinge en let hammer end en tung, belaster den kroppen mindre, uden at det går ud over effektiviteten. For at passe på kroppen er det derfor en god idé at bruge en lettere hammer så ofte som muligt.

2. Skaftets størrelse

Risikoen for arbejdsskader er særlig stor, hvis du holder hårdt om værktøjet, arbejder i lang tid ad gangen og har en uhensigtsmæssig kropsholdning. Et ergonomisk godt greb er ét, der er designet, så størrelse, form, gribemønster og materiale giver den rette friktion og dermed et afslappet greb. Ved at vælge den rigtige størrelse hammer og skaft mindsker brugeren belastningen på muskler og sener.

3. "Følelsen"

Mange håndværkere taler om "følelsen", når man holder en hammer. Ud over forskellige vægte og størrelser har vi skafter i en række forskellige materialer, der påvirker hammerens samlede oplevelse. Hickory, stål og glasfiber er de mest almindelige materialer. Hvilket materiale man skal vælge, har meget med personlige præferencer at gøre. Nogle håndværkere foretrækker træskafter, og andre synes bedre om et gummibelagt greb. Uanset hvilket materiale du foretrækker, er det vigtigt at få det bedst mulige greb for at kunne arbejde på en sikker og ergonomisk måde.

Held og lykke med at vælge den perfekte hammer. Vi lader dig om at ramme hovedet på sømmet ...

I vores hammerguide kan du se, hvilken hammer der passer bedst til dig og din arbejdsopgave.

Værktøj, vi har omtalt

graphic