Contact-meter – en meterstok, der forbliver flad mod overfladen

Har du nogensinde haft problemer med at måle med en klassisk meterstok, fordi den ikke ligger helt plant mod underlaget? Contact-meter har omvendt gradering og er altid i kontakt med underlaget, selv når du måler korte afstande.

Contact-meter-stokken har længe været lidt af en skjult perle i vores sortiment af tommestokke. Og hvorfor er den så speciel, spørger du måske? Jo, på Contact-meter er den metriske skala trykt på den anden side af leddene sammenlignet med en standardtommestok. Det gør det muligt at placere den fladt mod en overflade, selv når den ikke er helt foldet ud, hvilket gør det nemmere at måle med god præcision. Og det er dette, der har givet den navnet, for værktøjet er i kontakt med overfladen, når du måler – deraf navnet Contact-meter.

To forskellige materialer

Contact-meter fås i træ og glasfiber. På samme måde som den klassiske tommestok er Contact-meter fremstillet i Hultafors af traditionel dunbirk. På den anden side har du glasfiber, som har den fordel, at den er mere bestandig over for fugt og nemmere at holde ren, hvis du arbejder med mørtel eller beton. Og da de kun indeholder et minimum af metaldele, er de meget velegnede til elektrisk arbejde.

Tommestokke af træ er mere fleksible, og mange finder dem ganske enkelt mere behagelige at arbejde med. Det er efter vores mening et spørgsmål om smag. Men vi ved også, at hvis du prøver Contact-meter, så vil du sandsynligvis ikke gå tilbage til den traditionelle model. Tør du prøve den?

Det trekantede røde symbol

Alle meterstokke fra Hultafors er forsynet med en rød ligesidet trekant. Inde i trekanten står bogstaverne KHJK, som er virksomhedens grundlægger Karl Hilmer Johansson Kolléns initialer.

Grundlæggeren af Hultafors, Karl Hilmer Johansson Kollén, opfandt tommestokken i 1883. Og lige siden har vi fremstillet tommestokke til fagfolk over hele verden.

Værktøj, vi har omtalt

graphic