Tommestokke: Udviklet med erfaring

Det kan ses, høres og mærkes, at det er den originale.

Udviklet med erfaring

Karl-Hilmer Johansson Kollén konstruerede den nu verdensberømte tommestok tilbage i 1883. Han var kendt for at være meget pedantisk, når det gjaldt kvalitet – og det er noget, der stadig kendetegner vores virksomhed den dag i dag.

I dag styres vores produktion af tommestokke af et kvalitetssystem, der er certificeret i henhold til ISO 9001.

En ægte håndværker kender den ægte vare

Erfaring, knowhow og udvikling i samarbejde med brugerne har gjort vores tommestokke til de mest populære modeller på markedet. Du ved det, når du holder en tommestok fra Hultafors. En håndværker kan altid kende den.

Anvendelse og miljø

Hultafors' tommestok bruges til længdemåling. Når tommestokken bruges, foldes den ud til den ønskede længde. Skalaen er i centimeter og millimeter eller i tommer. Den nominelle længde er 1 og 2 meter.

Tommestokken er beregnet til brug i normale indendørs og udendørs omgivelser. Referencetemperaturen er 20° C. Tommestokken må ikke udsættes for fugt eller væsker, der kan ødelægge materialerne, i længere tid.

Præcis måling – EU-klasse III

Alle vores tommestokke i træ, glasfiber og aluminium er kalibreret i henhold til den højeste nøjagtighed og er i overensstemmelse med EU's krav til "Klasse III, sammenfoldelige mål".

Det betyder, at en 2 m lang tommestok har en maksimal afvigelse på ±1,4 mm, og at en 1 m lang tommestok har en afvigelse på ±1 mm. Målingen over et sammenfoldeligt led kan afvige højst ±0,5 mm.

Fremstillet i henhold til strenge krav

Under fremstillingen fotograferes hver tommestok to gange med et højhastighedskamera. Første gang sorterer vi tommestokke fra, der har knaster eller tværgående årer.

Efter påtrykning af skalaen fotograferes tommestokkene anden gang for at kontrollere skalaens udseende og placering. Tommestokproduktionen styres af et kvalitetssystem, der er certificeret i henhold til ISO 9001.

Vælg det rette materiale

At fremstillet tommestokke svarer ret meget til at fejre jul – man begynder med at finde det bedste træ. Glasbirk er bedst, og denne træsort vokser i et bælte fra Värmland i Sverige til Karelen i Rusland.

Vækstbetingelserne i dette klima giver denne træsort nogle ideelle egenskaber til fremstilling af tommestokke. Vi fremstiller dog også tommestokke i glasfiberforstærket polyamid og anodiseret aluminium, så du kan vælge det materiale, der passer bedst til opgaven.

Leddene er lavet af svensk stål og olieres tre steder for at sikre deres gode egenskaber. Stålet er varmebehandlet og epoxylakeret for at beskytte det fuldstændigt mod rust.

Et godt led skal kunne klare 15.000 sammenfoldninger, uden at det går ud over funktionen. Hultafors har udviklet en koldvalset stålstrimmel, der lever op til alle vores tekniske krav og er modstandsdygtig over for rust.

Der anvendes vandbaseret lak for at mindske miljøpåvirkningen. Evnen til at modstå fugt og snavs testes regelmæssigt i henhold til et system, der er udviklet specielt til møbler.

Kvalificeret personale

For at opretholde de velfungerende kvalitets- og præcisionskontroller deltager Hultafors' produktionspersonale løbende i uddannelsesprogrammer.

Det er ikke kun måleresultaterne, der løbende analyseres; Hultafors kontrollerer også, at procedurerne implementeres og håndhæves af produktionspersonalet.

Udvikling af maskiner

Hultafors' tekniske afdeling udvikler og fremstiller alle produktionsmaskiner til tommestokfabrikken i Hultafors. Som virksomhed er vi stolte over, at vi har udvidet vores aktiviteter i Sverige og Rumænien.

For at kunne konkurrere rundt om i verden skal vi hele tiden videreudvikle produktionen, så den er verdens mest effektive. Dette gøres ved konstant at udvide og forbedre effektiviteten af vores produktionslinjer. I dag eksporteres omkring 85% af alle vores tommestokke til hele verden.

Værktøj, vi har omtalt

graphic