Hults Bruks jubilæumskollektion

Vi ville gerne fejre vores 325 års smedetradition i Hults Bruk ved at lave et limited sortiment af værktøj. Naturligvis var vi nødt til at lave en økse, men vi lavede også en hammer og en kniv som en hyldest til Hults Bruk.

Jubilæumsøkse

Designet er inspireret af nogle af vores foretrukne Hults Bruk-øksemodeller fra fortiden. I 1870 drog jernværksejeren Ekelund til Amerika. Han vendte tilbage med ikke alene nye produktionsteknikker, men også hickory-skafter og øksedesign såsom Montreal- og Yankee-former. Med tiden blev de nogle af vores mest populære og levedygtige øksemodeller. Hovedet på vores jubilæumsøkse med en bruttovægt på 0,6 kg har den klassiske Yankee-form, og æggen er behandlet med en førsteklasses slibning. Den er håndsmedet af svensk kvalitetsstål, et adelsmærke ved Hults Bruks økser.

Skaft og ægbeskytter i læder

Vi har udstyret den med et traditionelt hickory-skaft, der er behandlet med hørfrøolie. Den bæredygtige ægbeskytter i læder er fremstillet i Sverige af en vegetabilsk garvet fuldnarvlæder. Øksen kommer med en nøglering med en dekorativ skibsnagle som et minde om, hvordan vores smedetradition begyndte.

Kniv OKW

Denne kniv er inspireret af vores øksers stærke tradition, udseende og følelse. Den er baseret på vores mest populære udendørskniv, OK4. Træskaftet er lavet af hickory, den samme type træ som anvendes til vores økseskafter. Æggen er lavet af japansk knivstål og har en scandi-slibning, der gør den egnet til mange forskellige opgaver. Den fungerer godt med vores tændstål og kan let slibes igen. Skeden er lavet af samme svenske, vegetabilske garvede fuldnarvlæder som ægbeskytteren til vores 325 års-jubilæumsøkse.

Hammer TRW

Denne kløfthammer er et godt eksempel på det, vi er bedst til hos Hultafors: at kombinere et innovativt og moderne design med den lange svenske tradition for værktøjsfremstilling. Hammerhovedet stammer fra vores kløfthammer TR, som vi har kombineret med et mere traditionelt træskaft. Vi har valgt hickory til skaftet ligesom til økserne og vores OKW-kniv.