Vores sortiment af premium-økser

Det er vigtigt at vælge den rigtige økse til den rette opgave. Ingen økser kan gøre det hele. Her får du et overblik over vores premium-økser og deres forskellige specifikationer. Alle vores premium-økser håndsmedes og fremstilles af svensk kvalitetsstål i smedjen Hults Bruk i Sverige, hvor smedetraditionen går helt tilbage til 1697.

Stålberg snedkerøkse

Med sit lige skaft og lange, smalle og lige æg giver vores snedkerøkse den præcision, som alle dygtige håndværkere har brug for. Fingerudtaget i øksehovedet giver mulighed for et greb, hvor din hånd placeres næsten lige over midten af æggen, så præcisionen øges. Hovedvægt: 850 g. Skaftlængde: 500 mm/20”

Wetterhall kasteøkse

Denne type tveægget økse blev oprindeligt brugt af skovhuggere, der nød godt af muligheden for altid at have en skarp økse med sig. Mens de brugte én æg til det grove arbejde, kunne de være mere forsigtige med den anden. I dag anvendes den primært af folk, der dyrker kastekonkurrencer. Hovedvægt: 1.600 g Skaftlængde: 760 mm/30”

Hult kløveøkse

Dette er en solid kløveøkse beregnet til mere krævende opgaver såsom at kløve brændeknuder og træ. Hovedets form kombineret med den svage konvex slibning kløver træet. Øksen har et langt og lige skaft lavet af amerikansk hickory med henblik på at opnå maksimal hastighed og styring, når brændet kløves. Hovedvægt: 1.500 g Skaftlængde: 750 mm/30”

Åby skovøkse

Vores skovøkse er en smuk hybrid med mange anvendelsesmåder. Åby har en mere lige æg og slibning og et godt fingerudtag under hovedet, der giver højere præcision. Det lange, tynde ergonomiske skaft reducerer vægten og giver dig samtidig stor kraft i slaget. Denne økse er perfekt til shelterbygning, bearbejdning af brænde og snitning samt præcisionsarbejde. Hovedvægt: 700 g. Skaftlængde: 600 mm/24”

Hultån håndøkse

Vores klassiske trekking-håndøkse er den perfekte udendørs ledsager, hvad enten du vandrer i ødemarken eller bare skal lave lejrbål. Håndøksen er handy til næsten enhver opgave i skoven, men egner sig især til arbejde på lejrpladser, såsom at skaffe og bearbejde brænde og bygge shelter. Hovedvægt: 500 g. Skaftlængde: 375 mm/15”

Ågelsjön mini håndøkse

Denne vores mindste håndøkse egner sig til vandring i bjergene eller skovene. Håndøksen er fleksibel og let at bruge og passer perfekt til diverse opgaver i nærheden af lejrpladsen, såsom bearbejdning af brænde og shelterbygning. Med sit korte skaft og den lave vægt er den let at pakke i rygsækken eller fastgøre på dit bælte. Hovedvægt: 500 g. Skaftlængde: 235 mm/9”

Ekelund jagtøkse

Med sit afrundede baghoved (flånakke) og mellemvægts-hoved egner vores klassiske jagtøkse sig ideelt til lettere skovarbejde samt flåning af vildt med stor præcision. Det gør den til din perfekte jagtpartner. Det er også en ideel gave til enhver jagtfan. Hovedvægt: 850 g. Skaftlængde: 500 mm/20”

Qvarfot skovøkse

Denne økse egner sig godt til at assistere dig ved skovarbejde af mindre omfang. Det lange skaft giver kraft til slaget, og øksen egner sig også til kløvning, afkortning og bearbejdning af træ. Denne økse er opkaldt efter en af de familier, der arbejdede som grovsmede i Hults Bruk gennem generationer, Qvarfot. Hovedvægt: 850 g. Skaftlængde: 650 mm/26”

Værktøj, vi har omtalt

graphic