Profil og endepropper

Vaterpassets styrke bestemmes af profilens form og tykkelse og af hullerne til libellerne.

Profilen giver styrke, endepropperne beskytter

Vaterpassets styrke bestemmes af profilens form og tykkelse og af hullerne til libellerne. Jo større huller, desto mindre styrke, og jo tykkere profilvægge, desto større styrke.

Aluminium kombinerer holdbarhed med lav vægt

Aluminium er et almindeligt profilmateriale, da det kombinerer stivhed og holdbarhed med lav vægt. Aluminium gør profilen ekstra holdbar, uden at vaterpasset bliver for tungt. Profilens styrke kontrolleres ved at udsætte den for kræfter ovenfra (bøjning) og i enderne (spænding).

Hultafors tilbyder forskellige typer profiler. Den timeglasformede profil giver lav vægt og et let greb, og den boksformede profil giver ekstra styrke.

Hultafors tilbyder også vaterpas med en plastprofil. Det er et godt valg for murere, da cementen ikke klæber til plasten.

En stærk profil kan tåle et stort tryk

Profilens styrke kontrolleres for at se, hvordan den klarer tung belastning, både på oversiden og i enderne. Vægten er en god indikation af profilens kvalitet. Alle Hultafors' vaterpas vejer over 500 gram pr. meter.

Endepropper beskytter profilen

Hvis profilen tabes eller får et slag, er den beskyttet af endepropper af høj kvalitet. De er nemme at fjerne og sætte på igen.

Længden betyder noget

Længden på et vaterpas spiller også en rolle. Jo længere det er, jo mere nøjagtigt er det. Du skal dog være ekstra forsigtig, når du bruger et langt vaterpas, så profilen ikke bliver bøjet eller skæv. For at opnå den bedst mulige holdbarhed udsættes vores vaterpas for ekstreme kræfter i en række strenge tests.

Selv et rigtig godt vaterpas kan være utilstrækkeligt, hvis det er for kort. Derfor tilbyder Hultafors vaterpas i mange forskellige længder, som passer til enhver opgave.

Værktøj, vi har omtalt

graphic