Pas på din sav

Hvis du bruger din sav hyppigt, vil den til sidst blive slidt op. Der er dog nogle måder, hvorpå du kan forlænge savens levetid. Her er vores bedste tips til, hvordan du får din sav til at holde længere.

Sådan passer du på din sav

Selvom vores save er lavet af materialer af høj kvalitet, vil de blive slidt op, hvis de bruges hyppigt. Du kan dog forlænge skæreværktøjets levetid og bevare dets præcision på flere måder. Følg plejeanvisningerne nedenfor for at holde din sav i god og brugbar stand.

Tør bladet af

Gør det til en rutine altid at tørre saven af med en tør klud efter brug for at undgå overfladerust. Hvis saven har bladbeskytter, skal du bruge den. Save, der ikke er beskyttet mod rust, såsom japansaven, skal tørres af og smøres med olie, hvis de ikke skal bruges i et stykke tid. Det siger sig selv, at en sav aldrig må opbevares udendørs.

Udskift slidte savblade

Et slidt blad gør dig mindre effektiv, og savsnittet bliver mindre præcist. Når bladet og tænderne er slidte, skal du om muligt skifte blad og sende det til genbrug. Forsøg ikke at slibe bladet selv.

Aflever håndtaget til genbrug

Det er muligt at skifte blad på flere af vores save. Men når håndtaget er slidt op, er det tid til at investere i en ny sav. Tag håndtaget af, og sorter det som genbrug alt efter materiale: plast, stål eller træ.

Værktøj, vi har omtalt

graphic