Tommestokken du kan kende med bind for øjnene

Den røde ende på tommestokken fra Hultafors har længe været tegn på en rigtig håndværker. Siden vores tommestok blev opfundet i 1883, har den ændret den måde, arbejdsbukser syes på. Og den dag i dag er den håndværkerens foretrukne måleredskab.

Opfundet af Karl Hilmer Johansson Kollén i 1883

Grundlæggeren af Hultafors, Karl Hilmer Johansson Kollén, opfandt tommestokken i 1883. Og lige siden har vi fremstillet tommestokke til professionelle i hele verden. Faktisk er vores tommestok snart nået tolv gange rundt om jorden. Siden starten har vi fremstillet 480 millioner meter tommestok.

Mere end 140 års præcision

Det er et imponerende antal år, som også er bevis for, hvor succesfuld en smart idé kan være. Især hvis man bruger 140 år på konstante forbedringer. For selvom den nuværende tommestok i høj grad ligner Karl Hilmers klassiske opfindelse, er der lavet mange små ændringer gennem årene.

En ægte håndværker kender den ægte vare

Følelsen er altid den samme. Den følelse, der gør, at en rigtig håndværker kan kende en tommestok fra Hultafors med bind for øjnene. Det føles så rigtigt, når den ligger i hånden, og leddene glider så let, når den foldes sammen.

Derfor behøver vi sjældent at forklare fagfolk, hvorfor de skal vælge tommestokken fra Hultafors. Det ved de allerede. Men ikke alle ved, hvordan en tommestok laves, og hvordan den blev opfundet!

En tommestok med mange navne

Skiftet fra tommer til den metriske skala kunne have medført en navneændring.

Kært barn har mange navne, og tommestokken er ingen undtagelse. Den kaldes normalt en tommestok. Men eftersom man nu om dage benytter den metriske skala, mener nogle, at det bør hedde en "meterstok". Men gamle navne har en tendens til at blive hængende.

Du kan kalde den, hvad du vil. Vi er glade, når bare du er glad for at bruge den.

Værktøj, vi har omtalt

graphic