Vejen til banebrydende save

Hvordan vi blev eksperter i save.

Professionelle håndværkere forventer meget af deres save. Det handler grundlæggende om produktivitet og præcision: Evnen til at save hurtigt, lige og sikkert med et garanteret pænt snit hver gang. Denne forventning var også udgangspunktet for os hos Hultafors, da vi begyndte at udvikle vores håndsave.

Det tog ikke lang tid, før vi indså, at for at udvikle banebrydende save var vi nødt til at designe en ny slibemetode – den bedste slibning nogensinde – for at opfylde de professionelle håndværkeres krav. Og eftersom banebrydende teknik til fremstilling af save var et uudforsket område, var vi nødt til selv at udforske det.

Vores søgen efter uovertruffen tandgeometri

For det første var vi klar over, at vi var nødt til at skabe en helt speciel tandgeometri. Men hvad vil det sige? Og hvordan finder vi ud af det? Disse spørgsmål fik os til at bygge en særlig testmaskine, hvor vi sammenlignede forskellige prototyper og eksisterende savmodeller. Ved at save i et bestemt testmateriale målte vi visse parametre som f.eks. kraft og antallet af savstrøg.

For hvert strøg kom vi tættere på den ideelle tandgeometri, hvilket lidt efter lidt resulterede i en særlig 3-faset slibeproces, hvor tænderne slibes i tre forskellige vinkler. Dette særlige design giver en mere effektiv sav, der kræver mindre kraft for at lave fine, rene højpræcisionssnit.

Derudover overvejede vi, hvordan vi kunne forbedre effektiviteten yderligere. På baggrund af disse tests udviklede vi vores egen voksbaserede pulverbelægning, som vi er stolte over at kunne sige er både mere effektiv og miljøvenlig end gængse belægninger.

At finde den perfekte vinkel

Under udviklingsprocessen eksperimenterede vi også meget for at finde den perfekte vinkel mellem håndtag og blad. Disse eksperimenter omfattede flere tests i hånden, som blev verificeret med testmaskinen. Til sidst fandt vi den vinkel, der kan sikre en optimal balance mellem kraftanvendelse og antal savstrøg, og som giver den bedste oplevelse.

For at forbedre ergonomien udviklede vi desuden et ergonomisk håndtag, der sikrer et optimalt greb og præcision. Dette design gør det også muligt at adskille grebet og bladet, så man opnår en optimal affaldssortering og genanvendelse.

Vi ringede til eksperterne

I forbindelse med udviklingen af vores nye håndsave fik vi hjælp af de rigtige eksperter: de professionelle håndværkere. Som altid. Ved at engagere rigtige fagfolk er vi i stand til at designe værktøj, der gør det daglige arbejde nemmere. Fra start til slut gav de os uvurderlig feedback, som i høj grad har bidraget til designet af vores allerførste sav – HBX-håndsaven, som blev lanceret i 2015.

Tilføjelse af en unik bladbeskyttelse

Noget, som vi hørte fra næsten alle de professionelle brugere, var, at de nuværende former for bladbeskyttelse var virkelig dårlige, faktisk så dårlige, at ingen rent faktisk brugte dem. For at løse dette problem besluttede vi at udvikle en bladbeskytter, som beskytter både brugeren og omgivelserne, og som frem for alt er brugervenlig.

Vores målbevidsthed resulterede til sidst i en robust bladbeskytter med en smart hurtigudløser, der gør, at man hurtigt og nemt kan fjerne og fastgøre beskytteren med kun én hånd. Denne unikke bladbeskytter beskytter ikke kun saven, når den opbevares eller transporteres, men også dig selv og omgivelserne.

Løbende forbedringer

De erfaringer, vi har fået ved at udvikle HBX-håndsaven, har dannet grundlag for udviklingen af vores komplette sortiment af håndsave, som omfatter buesave, nedstrygere og forskellige specialsave til skæring i de fleste materialer som metal, beton, træ, gipsplader og plast.

I vores savguide kan du se, hvilken sav der passer bedst til dig og din arbejdsopgave.

Værktøj, vi har omtalt

graphic