Brugervenlige lasere og afstandsmålere

Hultafors' lasere og afstandsmålere er udviklet med fokus på brugervenlighed og høj præcision. Laserserien omfatter for eksempel røde og grønne lasere, smarte afstandsmålere med Bluetooth-forbindelse samt tilbehør som f.eks. laserbriller, adaptere og stativer.

Grøn eller rød laser – hvad er forskellen?

Øjet er følsomt over for lys i bølgelængdeområdet fra ca. 711 nm (rød) til 389 nm (violet), og følsomheden varierer afhængigt af bølgelængden. Infrarødt lys og kortbølgelys (ultraviolet) er uden for dette område og er dermed usynligt for os. Hultafors' lasere ligger inden for et område på 80 nm (rød) og 529 nm (grøn) og er derfor tydelige for øjet.

Lyset fra den grønne laser ligger i midten af bølgelængdeområdet, hvor øjet er mest følsomt, og derfor er den meget synlig. Faktisk er grønne laserlinjer op til fire gange mere synlige end røde.

Få knapper

Hultafors' intuitive lasere er nemme at forstå og anvende. For eksempel har de få knapper for at gøre dit arbejde mere effektivt.

100% robust præcision

Vores afstandsmålere er lavet af robust plast og klar til øjeblikkelig brug. Alle værktøjer testes og kalibreres grundigt før levering for at sikre nøjagtighed og præcision.

Laserklasser

Lasere opdeles generelt i to klasser – dem, der er i overensstemmelse med den europæiske standard EN 601125-1, og dem, der er i overensstemmelse med den amerikanske standard FDA 1040.10:1.4.97. Derudover er der otte laserklasser, der angiver laserens styrke – jo højere klasse, desto stærkere og dermed også mere skadelig er laseren.

Vi bruger laserklasse 2 og den lidt kraftigere klasse 2M. Begge klasser giver meget synlige linjer uden at være direkte farlige for øjet.

Bemærk! Husk, at laserstrålen ikke må lyse direkte ind i dine egne eller andres øjne.

Der skal være et advarselssymbol og oplysninger på alle laserprodukter.

Kapslingsgrad (IP)

Elektronisk udstyr, som er konstrueret til brug i barske forhold, skal være udstyret med et godt kabinet for at forhindre støv, fugt og vand i at trænge ind i apparatet. Kapslingsgraden (IP-klassen) definerer det elektroniske produkts grad af beskyttelse mod faste genstande og vand.

Vores lasere og afstandsmålere har kapslingsgraden IP42, IP54 eller IP65. Det første ciffer angiver udstyrets beskyttelse mod indtrængning af faste partikler, mens det andet ciffer angiver beskyttelsen mod indtrængen af vand. Jo højere ciffer, desto bedre beskyttelse.

IP42 betyder, at produktet er beskyttet mod partikler, der er > 1 mm (4) og beskyttet mod vanddråber ved en hældning på maksimalt 15°(2).

IP54 betyder, at produktet er støvskærmet (5) og beskyttet mod oversprøjtning (4).

IP65 betyder, at produktet er helt støvtæt (6) og beskyttet mod kraftige vandstråler (6).

Nivelleringstyper

Lasere kan nivelleres på flere måder. Den mest almindelige er selvnivellering, som er den metode, vi bruger i vores sortiment af intuitive værktøjer.

Selvnivellerende laser

Et selvnivellerende system med et magnetisk pendul og en gyro, der sikrer, at laserværktøjet altid nivelleres. Den hurtigste og nemmeste måde til at opnå præcise målinger.

Automatisk laser

Nivelleringen foretages ved hjælp af en servomotor og en elektronisk libelle. Vores sortiment omfatter ikke nogen lasere med denne form for nivellering.

Manuel laser

Nivellering foretages manuelt ved hjælp af en justeringsskrue og en libelle. Anvendes mest til enklere opgaver.

Låst pendul

Hultafors' selvnivellerende lasere har et magnetisk pendul og en gyro, der sikrer, at laserværktøjet altid nivelleres under brug. For at beskytte pendulet mod skader, når værktøjet ikke er i brug, f.eks. under transport, låses pendulenhedens position automatisk, når du slukker for laseren. Næste gang du tænder for laserværktøjet, skal du sørge for, at pendulet er blevet udløst fra låsningen og bevæger sig frit, inden det tages i brug.

Undgå øjenskader

Laserdiodens styrke defineres af forskellige laserklasser.

Alle vores produkter er klasse 2 eller klasse 2M og er ikke direkte farlige for øjnene, men skal altid anvendes omhyggeligt. Forkert brug af laserenheden kan medføre alvorlige skader, især på øjnene. Hvis man blændes af laserstråling, kan det medføre alvorlige ulykker, især for personer, der kører bil eller betjener maskiner. Sådan undgås denne type ulykker:

  • Kig ikke ind i laserstrålen.

  • Laserstrålen og laserplanet må ikke opstilles i øjenhøjde eller peges mod personer.

  • Brug ikke lasere sammen med optiske instrumenter.

Værktøj, vi har omtalt

graphic