Hvad du skal tænke på, når du vælger et båndmål

Den vigtigste egenskab ved et båndmål er præcisionen. Men hvilke andre egenskaber skal du kigge efter? Her er et par ting, du bør overveje, når du skal beslutte, hvilket båndmål du skal investere i.

1. Høj nøjagtighed

Selvfølgelig er præcision afgørende, når du vælger båndmål. Det er godt at se på, hvordan måleskalaen er trykt på bladet. Graduering med blækstråleteknologi giver skalaen stor nøjagtighed og kontrast, hvilket gør det nemt at læse målingerne. Alle vores korte og lange båndmål er klassificeret i henhold til EU-klasse I. Klassificeringen er en kvalitetsmåling af, hvor nøjagtigt båndmålet er, når det anvendes under visse fastlagte forhold.

2. Brugervenlighed

Hvor godt du udfører et stykke arbejde er tæt forbundet med din evne til at bruge dine værktøjer. Ergonomiske værktøjer, der passer til dine hænder, føles ikke bare bedre at bruge; de får dig til at præstere bedre. Med hensyn til båndmål er det vigtigt at vælge en model, der er designet til at passe til din hånd. Hvis du vælger en model, der er for stor til din hånd, kan du ikke holde ordentligt om den, og i det lange løb vil det gøre dig mindre effektiv. Når du holder et båndmål, bør du være i stand til at nå alle funktionerne uden problemer.

3. Låsemekanisme

Høj nøjagtighed opnås kun ved at sikre, at båndet bliver siddende, når det låses. Sørg for at afprøve bremsen, inden du vælger båndmål. Båndet skal være let at fastlåse og skal blive siddende, indtil du udløser det. Vær også opmærksom på, hvordan båndet rulles ind igen; det skal køre gnidningsfrit, og et endestop, som ikke slider på båndet, er at foretrække. Det gør ikke kun brugen af båndmålet mere behageligt; det betyder også, at værktøjet holder længere.

Værktøj, vi har omtalt

graphic