Hvorfor er svensk stål kendt verden over?

Stål er en afgørende del af det moderne samfund. Det er også et materiale med en lang levetid, og det kan bruges igen og igen uden at miste sin kvalitet. Alt affaldsstålet, der kommer fra vores produktion, genanvendes.

Svensk stål har få urenheder

Svenske jernmalmforekomster indeholder små procentandele af andre metalholdige malme. Det gør stål produceret af denne malm til en naturlig legering. Det er Europas bedste jernmalm i den naturlige tilstand inden bearbejdningen. Vores jernmalmforekomster har bevaret deres kvalitet gennem århundreder og gør vores stål konsistent.

Sverige regnes som en af verdens førende stålproducenter. Men ikke i tons; vi ligger forrest i verden takket være den særlige stål og de raffinerede produkter, vi fremstiller. I nogle nicher tegner svensk stål sig for over 80 % af verdensmarkedet.

Vores eget stål

Stålet, vi anvender til at smede vores økser, indeholder en ”hemmelig opskrift” med tradition og håndværk. I dag er Hults Bruk en unik kombination af det nye og det gamle. Ligesom i 1697 er grovsmedenes håndværk hjertet i det hele. Vi bestræber os på at bevare kulturen og karakteren af udsøgt svensk jernarbejde.

Værktøj, vi har omtalt

graphic