Hultafors – Åby skovøkse

En rigtig hybridøkse, der tilpasser sig efter opgaven, stor som lille. Håndsmedet i svensk stål på vores egen fabrik Hults Bruk, som har aner helt tilbage til 1697. Vores Åby-økse er et tidløst værktøj i en moderne version.

Åby-skovøksen er perfekt til shelterbygning, bearbejdning af brænde og snitning samt præcisionsarbejde. Som alle vores økser er den håndsmedet og lavet af svensk kvalitetsstål. Åby er opkaldt efter landsbyen, der ligger nærmest Hults Bruk, hvor mange af arbejderne i smedjen boede i midten af det 20. århundrede.

I tusinder af år har øksen som værktøj været en forlængelse af menneskets arm. Ved hjælp af øksen har mennesket kunnet finde vej gennem urørt natur, bygge boliger og nedlægge vildt.

Øksen har været et overlevelsesværktøj, samtidig med at den har givet frihed og uafhængighed. Med en skarp økse kunne man forsvare sig når som helst og også vinde frem. I dag har vi ikke længere brug for øksen for at overleve, men den hjælper os stadig med at løse en række praktiske opgaver i hverdagen, samtidig med at den beriger fritiden for friluftselskere.

Når øksen er en del af vores kulturelle arv, spiller grovsmeden en vigtig rolle i forhold til at overlevere øksetraditionen til kommende generationer og, endnu vigtigere, at give øksebrugeren absolut tilfredshed og udbytte af brugen af øksen.

Vi opfandt ikke øksen som værktøj, men i kraft af ægte håndværk har vi formået at perfektionere designet til noget, der værdsættes over hele verden. Så for os må Åby-øksen være et af vores ikoner.

Værktøj, vi har omtalt

graphic