Hultafors – Kløfthammer TC

Velbalanceret og ergonomisk udformet design, som giver et sikkert greb. Smedet i ét stykke og med en vibrationsdæmpende prop af urethan, der giver mindre belastning. Et populært værktøj, der blev tildelt Red Dot Award 2008.

Dette er vores bedste hammer, sammen med TR kløfthammeren, der er baseret på samme design. TC har en smal, buet og stærk kløft, der gør det let at komme til samt undgå at efterlade mærker på overfladen. Åbningen og vinklen på kløften giver det bedst mulige greb på både små og store søm.

Da vi udviklede TC og TR kløfthamrene, gik vi efter det perfekte hammerslag. Og når vi siger perfekt, er det ud fra et ergonomisk perspektiv. Hvordan skaber vi maksimal kraft i slaget uden at belaste kroppen?

Vi søger efter det perfekte hammerslag

Mennesker har gjort brug af slagkraft siden stenalderen, og hammeren var et af de første værktøjer, der blev udviklet. I dag er hammeren et af de mest almindelige håndværktøjer, og slagkraften bliver ved med at udfordre os.

En tømrer kan slå med en hammer flere timer om dagen. Sådanne gentagne bevægelser er naturligvis en belastning for kroppen og kan i værste fald føre til en kortere karriere og et liv fuld af smerte.

Ikke alle vibrationer er gode

Vi ved, at vibrationer forårsager skader i det lange løb, og at disse skader er en af de mest almindelige årsager til sygefravær i bygge- og anlægsbranchen. Det er en af grundene til, at vi ønsker at hjælpe professionelle brugere med at finde den bedste teknik og hammertype, så de kan få et langt og sundt arbejdsliv.

Hvordan slagkraften påvirker os

Når man svinger en hammer, bruger man mange forskellige muskelgrupper, lige fra skulderen til hånden. Overbelastning og alt for langvarigt arbejde uden pauser er de mest almindelige årsager til slidskader i skuldre, albuer og håndled. Skader forårsaget af vibrationer kan også medføre skader på nervesystemet, hvilket resulterer i prikken, følelsesløshed og mindre gribestyrke.

Vælg en lettere hammer

Ved at holde hammerens samlede vægt på et minimum og justere skaftets størrelse og form kan risikoen for belastningsskader mindskes. Eftersom det er nemmere at svinge en let hammer end en tung, belaster den kroppen mindre, uden at det går ud over effektiviteten. For at passe på kroppen er det derfor en god idé at bruge en lettere hammer så ofte som muligt.

Værktøj, vi har omtalt

graphic