Hultafors – Meterstok 59

Originalen fra 1883 som med et tidløst og nu ikonisk design blev startskuddet for Hultafors. Dengang som nu fremstillet af glasbirk og svensk stål i leddene. I dag er der omkring 10 forskellige modeller, også i andre materialer.

En tidløs klassiker

De røde ender, den lyse glasbirk og leddenes karakteristiske smidighed. Tommestokken fra Hultafors, som blev skabt i 1883, er en klassiker, næsten ikonisk, både som værktøj og design.

På grund af Karl-Hilmer Johansson Kolléns opfindsomhed blev måleværktøjet videreudviklet til det, vi i dag kender som en tommestok – en opfindelse, som har været rygraden i Hultafors' værktøjssortiment lige siden.

KHJK

8,5 cm fra tommestokkens kant er der et trekantet rødt symbol med bogstaverne KHJK. Dette er ganske enkelt Hultafors' eget firmasymbol, og bogstaverne står for Karl-Hilmer Johansson Kollén.

Materialer

Tommestokkene fås i forskellige materialer – aluminium, glasfiber eller almindeligt træ – så de passer til det miljø, de skal bruges i. Indtil 1960'erne var tommestokkene lavet af svensk aksel-røn (som ligner røn), men siden da har man anvendt glasbirk.

Det trekantede røde symbol

Man siger om det trekantede symbol: "Ligesom den ligesidede trekant, vi bruger som varemærke, er den stærkeste geometriske konstruktion, bør vi stræbe efter at gøre vores tommestok til den stærkest mulige tommestok."

Leddene

Overraskende nok er leddene i Hultafors' tommestok den største årsag til dens succes. Leddene, som er fremstillet af svensk stål, er de samme, som da man begyndte at fremstille tommestokken i 1883, mens trædelene og gradueringen er blevet tilpasset gennem årene.

Værktøj, vi har omtalt

graphic