2021-03-02

Vores klassiske kniv til håndværkere er blevet grøn.

Vi introducerer den nye kniv HVK Bio. En miljøvenlig version af vores håndværkerkniv, med et innovativt nyt håndtag og cirka 15 % mindre plastik.

Håndværkerkniven HVK Bio. Et bæredygtigt valg.

Kniven HVK Bio anvender over 80 % biobaseret plastik og mindre plastik generelt, samtidig med at ydeevnen er 100 % identisk med vores populære håndværkerkniv HVK. Målet var en miljøvenlig kniv, der leverer fuld funktionalitet med betydeligt mindre plastik. ”Ved at lancere en bæredygtig version af vores mest populære kniv håber vi på at opnå to ting på en gang,” siger Peder Lövberg, produktudvikler hos Hultafors. ”Dels at skabe en direkte effekt på miljøet og dels at motivere håndværkerne, der elsker denne kniv, til at se med egne øjne, at kniven HVK Bio ikke går på kompromis, når det kommer til ydeevnen.”

Det første Hultafors håndværktøj lavet af bioplast.

Efter at have undersøgt 15 materialeleverandører fandt vi den perfekte bioplast til håndtaget – holdbar, robust, biobaseret polyethylen med høj densitet. Derefter arbejdede vi tæt sammen med håndværkere for at sikre et effektivt resultat og tog det dristige skridt at omdanne vores mest populære kniv med bæredygtighed som fokus.

Mindre plastik, mindre emballage.

Kniven HVK Bio har et ergonomisk nyt håndtag for en fantastisk følelse i grebet og et særligt riflet design, der reducerer plastikken med omkring 15 %. Da de fleste håndværkere genanvender deres skede, tilbyder vi nu en papircover-løsning uden skede. Som et resultat af denne og andre fornyelser er emballage- og transportmængden næsten blevet halveret.

Dermed spares mange tons plastik hvert år.

Tre og et halvt tons. Det er cirka den mængde plastik, der kan spares hvert år, hvis håndværkerne, der jævnligt køber håndværkerkniven HVK, vælger HVK Bio næste gang. Sådan et resultat ville føre en masse positivt med sig. Vi er begyndt med vores mest populære model og ser et stort potentiale i at udvide denne grønne innovation til hele sortimentet af Hultafors-knive.

Værktøj vi har talt om

graphic