BUILT BY HAND

Mød tømrer Rick van der Bult

Rick van der Bult har formået at kombinere sine største interesser: musik og det at bygge ting. Hans kærlighed til musik blev en søgen efter, hvad der gør et godt musikstudie godt, og denne søgen førte til sidst til en karriere som designer af musikstudier og hjemmebiografer.

Rick har altid interesseret sig for at se ting blive bygget. Han startede som musikproducer, men hans interesse for at bygge gjorde, at hans karriere tog en anden drejning, nemlig at designe og bygge musikstudier.

Ifølge Rick er det bedste ved jobbet også det mest udfordrende. At arbejde med noget, man elsker, er en balancegang mellem at føle sig fri og styre sin egen tid. At løse kundernes problemer er det, der holder ham i gang.

Fortæl os om din baggrund.

Jeg voksede op i en teknisk familie. Både min mor og far er meget kreative, og så langt tilbage jeg kan huske, byggede vi alting selv. Det vakte min interesse for at se noget blive skabt fra bunden og selv lave det hele fra start til slut.

Hvordan lærte du dit erhverv?

Jeg var virkelig glad for musik, da jeg var yngre, og efter gymnasiet besluttede jeg mig for at forsøge at få en karriere inden for musikproduktion. Jeg tog et kursus på SAE (School of Audio Engineering) for at studere musikteori og lære, hvordan man bruger udstyret i et musikstudie. Det var dér, det hele startede. Jeg arbejdede i flere og flere studier, og jeg var fascineret af, hvad der gjorde et godt musikstudie godt ud over rummets akustik. Jeg byggede et lille studie derhjemme, hvor jeg indspillede musik med andre kunstnere og producere, og begyndte stille og roligt at designe rum for dem også. Da deres pladeselskaber fulgte efter, tog det fart derfra.

"Med hver opgave følger nogle udfordringer, der skal løses, og det at løse disse udfordringer er nok det mest inspirerende arbejde."

Hvordan endte du med at blive tømrer?

Jeg byggede altid noget, selv da jeg lavede musik. Hvis det ikke var en basfælde (et lydtæt rum), var det et nyt skrivebord eller et højttalerstativ.

Hvilken form for tømrerarbejde laver du?

Alt fra hængende bjælker til finsnedkeri i studier.

Hvilket værktøj foretrækker du at bruge?

Jeg bruger lasere til måling og nivellering, men når alt kommer til alt, kan jeg ikke undvære min blyant, min vinkel og mit båndmål. Jeg elsker blyanten; alting starter med at måle og opmærke noget, og en blyant er nem at få fat i, spidse og bruge til at opmærke. Den falder ikke ud af lommen, og spidsen knækker ikke, når du putter den tilbage i hylsteret.

Hvad er i følge dig de vigtigste egenskaber ved et værktøj?

Gennemtænkt design, præcision og holdbarhed.

Har du en, du ser op til?

Min far. Jeg har arbejdet med dette i et pænt stykke tid, men der er stadig ting, jeg skal bruge hans råd om.

Hvilke kvaliteter og egenskaber ligger bag din karrieremæssige succes?

Jeg prøver at lytte til folk og være flink. Det er det vigtigste, tror jeg.

Har du lyst til at dele nogle tips og tricks til, hvad der gør din arbejdsdag lettere?

For mig er det vigtigste at efterlade et pænt og rent arbejdsområde, når dagen er omme, samt redde min seng hver morgen. Det er små ting, men de er med til at holde hovedet roligt, og det giver mig mere plads til at tænke.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Friheden ved at være selvstændig og gøre det, jeg elsker.

Hvad er det mest udfordrende?

At lave det, man elsker hver dag, tager meget af ens tid. Så det må være at planlægge min tid.

Fortæl os om den mest inspirerende opgave, du har haft.

Det er umuligt at nævne én bestemt opgave. Med hver opgave følger nogle udfordringer, der skal løses, og det at løse disse udfordringer er nok det mest inspirerende arbejde. Det er en rejse, og den mest inspirerende opgave er nok den næste.

Fakta

  • Navn: Rick van der Bult
  • Erhverv: Musikstudie- og hjemmebiografdesigner
  • Bor i: Holland
  • Instagram: @studiofabrique

Værktøjer, der er omtalt i denne historie

graphic